top of page

"Çok kolay" larınızı çoğaltmanız umuduyla


Araba sürüyorsunuz ve dönüş yapacaksınız ,sol tarafta sinyal kolu var ,bazıları ilk defa duymadı umarım ,yukarı kaldırınca sağa sinyal veriyor , aşağı indirince sola sinyal veriyor , çok kolay bir parmağınıza bakar. Karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermekte çok kolay, sadece frene basmanız yeterli. Aynı şekilde trafik sıkıştığında diğer sürücülere yol vermekte çok kolay , denedim on saniyenizi almıyor. Kırmızı ışıkta geçmemek te çok kolay ,sadece ışığa bakmanız yeterli.

Sevmek te kolay ,bir çocuğu sevindirmekte ,boyama kitabı alın ,bir de en renklilerinden kalem ,nasıl sevinecekler bilemezsiniz. Yaşlı birini karşıdan karşıya geçirin,bir komşunuzun pazar çantalarını taşımasına yardımcı olun ,çocuklar top oynarken sizde katılın elpas yapın ; kitap okuyun, çocuklarınızla eşinizle güzel vakitler geçirin,onlara zaman ayırın ,vallahi çok kolay .

Günaydın deyin mesela ; selam verin alın, arkadaşınız çalışırken kapın bir çay getirin,dostlarınızın ailenizin hatırını sorun, gerçek anlamda bir şeye ihtiyacınız var mı? deyin çok kolay. Yolda izde bir sokak köpeğine yada bir kediye mi rastladınız şefkatli olun ,ya da soğuk aylarda kuşlar için yem alın ;gerçekten çok kolay.

“Zorlaştırmayın,kolaylaştırın” .İşinizi en alasıyla yapın ,kendinizi karşınızdakinin yerine koyun çok kolay.Sabah yürüyüşe çıkın,bağlama çalın,güzel müzikler dinleyin,gülümseyin.

Hayat her zorluğa rağmen güzel, az da olsa zevkini çıkarmaya bakın, “çok kolayları” çoğaltın , kim bilir sizden de bir sürü ” çok kolaylar” çıkacak.

Hayatınıza biraz saygı;biraz sevgi,bir tutam mütevazilik,bir tutam aşk ekleyin ve her sabah yeni güne kalkmanın şükür ve duasıyla Bismillah deyin. Her şeyin ne kadar kolaylaşacağını göreceksiniz.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page