Sürekli karşımıza geliyor “başarılı insanlara bakın sürekli denemişlerdir ,hata yapmışlardır, şu kadar deneme yapmış, işte şu kadar hata yapmış, sonunda buralara kadar gelmiş, hata yapmaktan korkmayın “ Güzel diyelim hadi.
Notlar alıyoruz ya küçük kağıtlara , postitler mesela ,bunlar bile yanlışlıkla bulunmuş, hatalar sonucunda . Yine güzel güzelde senden bir şeyler bekleyen karşı tarafın ,patronun , kullanıcıların, geçimini sağlayacağın evinin tahammül sınırı ne mesela. Çok mu ,hiç mi biraz cık mı , yoksa sınırsız mı?
Peki yine çok söylenen hepimizin bildiği “Hata bir kez yapılırsa herkes yapar , ikinci kez yapıldığında saflığa vurulur, üçüncü kez de artık aptallığa girer “ diye. Yada birinci kez yapılan yanlışa kaza, ikinci kez olana hata ,üçüncü kez olana tercih “ Buna ne diyeceğiz şimdi. Beklenti ,tahammül etkiliyor demek ki.
Ekonomik , sosyal ,çevresel, kültürel şartlar bizim üretme ve gelişme ufkumuzu köreltiyor mu sizce ? Tahammülü çoklara nimetler akarken , az olan , biraz fazla olana ya da sadece sınırı üç olana ekmek bile kalmıyor değil mi?
Hatalarından yanlışlıklarından ders alıp bir ileriye gidebiliyor musun o kadar, ama yine karşı tarafın tahammül sınırları içinde. yapsak mı ? yapmasak mı? denemeden de olmaz ki ?
Kommentare