top of page

yapsak mı yapmasak mı?


Sürekli karşımıza geliyor “başarılı insanlara bakın sürekli denemişlerdir ,hata yapmışlardır, şu kadar deneme yapmış, işte şu kadar hata yapmış, sonunda buralara kadar gelmiş, hata yapmaktan korkmayın “ Güzel diyelim hadi.

Notlar alıyoruz ya küçük kağıtlara , postitler mesela ,bunlar bile yanlışlıkla bulunmuş, hatalar sonucunda . Yine güzel güzelde senden bir şeyler bekleyen karşı tarafın ,patronun , kullanıcıların, geçimini sağlayacağın evinin tahammül sınırı ne mesela. Çok mu ,hiç mi biraz cık mı , yoksa sınırsız mı?

Peki yine çok söylenen hepimizin bildiği “Hata bir kez yapılırsa herkes yapar , ikinci kez yapıldığında saflığa vurulur, üçüncü kez de artık aptallığa girer “ diye. Yada birinci kez yapılan yanlışa kaza, ikinci kez olana hata ,üçüncü kez olana tercih “ Buna ne diyeceğiz şimdi. Beklenti ,tahammül etkiliyor demek ki.

Ekonomik , sosyal ,çevresel, kültürel şartlar bizim üretme ve gelişme ufkumuzu köreltiyor mu sizce ? Tahammülü çoklara nimetler akarken , az olan , biraz fazla olana ya da sadece sınırı üç olana ekmek bile kalmıyor değil mi?

Hatalarından yanlışlıklarından ders alıp bir ileriye gidebiliyor musun o kadar, ama yine karşı tarafın tahammül sınırları içinde. yapsak mı ? yapmasak mı? denemeden de olmaz ki ?

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page