top of page

yanlış mı? doğru mu?


Hep zayıf yönleriyle ve sadece yanlışlarıyla mı anılır ve yargılanır olmuş insan ?


Çoğunuzun görmüş olabilirsiniz ( benim de yazımın görseli ) ,eğitimci tahtaya çarpım tablosu yapıyor ve sadece bir tanesini yanlış bırakıyor.Bilerek . Sonuçta ,o yanlışı nasıl yaptı? aman aman….. sadece ona odaklanıyor katılımcılar,eleştiriyorlar, hemen homurdanmalar oluyor,karizma yerlerde onlara göre . Asıl sonucun onlara dokuz doğruyu göstermek olduğunu bilmeden.

Peki, dört yanlış neden bir doğruyu götürür ki , değer sırasına koysan o doğru belki de yanlışlardan kıymetli, neden alırsın doğrusunu ve yok edersin anlamış değilim. O doğruyla da değerlendirmeye katsan olmaz mı? (istisnası ; ısrarla yanlışını savunanlar ve kendini geliştirmeyenler.)

Çalıştığın veya yaşadığın ortamda bir “yanlışın” (şahsın veya eylemin) tüm doğruları alıp götürdüğüne hiç mi şahit olmadın.

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar var” bir de.

Yanlışa da doğruya da tahammülümüz yok demek ki.

Hangi konuda olursa olsun değerlendirme yaparken, yanlışları, doğrularıyla beraber bütünlük içerisinde ele alınıp yapılsa daha iyi olmaz mı? Bunlar hariç; yanlışında ısrarcı olanlar , dik başlılar , inatçılar , kinciler. Onları çok ayrı bir yere koyun, ya da uzaklaştırın.

Cümleler doğru sen doğruysan, doğruluk bulunmaz sen eğriysen.

Yanlışı kabul etmeyenler ,en çok yanılanlardır.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page