top of page

ve büyür kişioğlu......


Ne büyütür kişioğlunu; et ,süt, biraz pekmez bol tahin, meyve sebze ,düzenli beslenme vs.. Yoksa kişioğlunu büyüten olgunlaştıran şeyler başka da var mı? Yaş mı mesela ; elliye geldim , altmışa dayandın oldu mu sence yada da yirmilerdesin büyüdüğünü mü zannedersin?

Yaşanmışlıklar kişioğlunu olgunlaştırır büyütür mü? Her gün büyürsün farkına varmadan ,ondan gelir ,şundan olur , acılar gelir, sevinçler hüzünler olur, sen büyümeye devam edersin bu mudur yoksa.

Çok da ciddiye almamak lazım hayatı ,yapışıp kaldığımız, uğruna bir ömrü heba ettiğimiz yaşamı, bilmek de lazım gerçeğin en hasını “son” u.

Kocaman sarılmak hiç olmamışçasına , hiç görmemişçesine bakmak ,hiç öpmemişçesine öpmek ,uzun süredir sanki konuşmamışsın gibi konuşmak, elini hiç tutmamışçasına sımsıkı sarmak, yanında dahi özlemek, kıymet bilmek, elindekilerin değerini bilmek her şeyiyle kabullenip sevmek, affetmek mesela ,bir kalemde tüm kötü anıları silmek içinden iyileri çekebilmek, yadırgamamak eskisi gibi yada hiçbir şeye şaşırmamak …..yani yaşadıkların değil midir büyüten olgunlaştıran seni.

Yaş almayı engelleyemeyiz ama varsa içimizde ufak da tertemiz çocuk kalbi ondan kırıntı da olsa istifade edebiliriz değil mi?

"Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum."

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page