top of page

olur olur bal gibi olur... ve AŞK a dair ....(2si bir arada)


Büyük acunun acun ağabeyi sözü o kadar anlamlı ki;  hırsızlığa yeni bir boyut kazandırdı. Yeni bir tanım; illegal yoldan besin elde etme işine hırsızlık değil ,kural ihlali diyoruz. Onca aç sefil var karınlarına taş bağlayıp yatan, yatmış insanlar var , açlıktan ölmeye devam eden bir nesil var ,en büyük hayali ekmek olan onca çocuk var da , hiçbiri kural ihlali   yapmıyor. Vay be ne güzel hırsızlığın adı kural ihlali,  f…ş liğin adı escortluk ,   nikahsız doğan çocuklar aşkın meyvesi, rüşvetin adı refah payı , zina aşk , aldatırsan playboy olur da olur bal gibi de olur.

Bu yazdığım yoktu, içimden geldi. Şimdi gelelim gerçek aşka … Eski Türkçede Sevi dediğimiz olguya.

 

Sanırsın “an” dı hevesti aşk dediğin, sevgi dediğin, sevi dediğin  , aslında uğruna attığın bir adımdı , düşündüğün her an ,gülümsediğin , vay dediğin mutlu olduğun anlar toplamıydı. An değil toplamdı .

Basitti aslında sen senliğini  o da onluğunu gösterecekti doğru yalın yalansız ,sen o olacaktın o sen , bir bedende can olacaktın candan var mıydı ki ötesi. Yazık ettiler seviye aşka, bak acuna  sevgi mezarlığıyla dolu , adım atacak yer kalmamış , kırılmış kalpler ,hayal kırıklıkları dökülmüş yerlere yürüyemez olmuşsun , yürüsen kanayacak ayakların , düşsen ellerin ,sussan dilin kanayacak, görmese gözlerin..

Düştür, düşler ötesidir sevgi  dediğin aşk dediğin ,sevi dediğin, bulan buldum sanır , belkide yanılır, yarım kalır ,çoğu kez karışır hevesle aşk birbirine . Gözünün içine bakmaya kıyamadığında  belki de aradığın yada baktığında gözlerinin içinde kaybolduğundur aşk dediğin sevi dediğin. Belki de tatlı yumuşacık sestir , dildir .Yanındayken huzur dolduğun an, mekan ,yer ,bitmesini istemediğin zaman  toplamıdır .

Nedensiz değildir , inatlaşmak hiç değildir , kıyaslamak asla , gösteriş yakışmaz ona ,aşk  kalbinin ritmi değişmesidir ,aynı anda atan iki yüreğin tek sesidir.     

123 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page