top of page

Kızıma nasihat

Güncelleme tarihi: 23 Eki 2020


Çok nasihatlar dinleyeceksin belki de bıkacaksın ,ama hepsini dinle, sen de bilirsin ama tecrübeleri sakın bir kenara atma.Nasihatlerin en güzeli seni sevenlerden gelenlerdir ,seni seven babanın nasihatidir ,dinlermisin. Hep senin iyiliğin içindir söyleyeceklerim.

Daha küçüksün neler yaşayacaksın kim bilir .Her şey olabilirsin en yüksek mertebelere ulaşabilir ,iyi kazançlar elde edebilirsin veya hayatını ancak idare edebilecek durumda da kalabilirsin. Düşebilirsin ama kalkmasını bil. Yılabilirsin ama tekrar başlamasını bil.

Öncelikle hep güleryüzlü ol,bu senin olmazsa olmazın olsun. Güleryüz tüm kapıları açar unutma.

“ Doğru ol dürüst ol; önce insan ol “. Herkes karşında olsa dahi asla doğruluğundan taviz verme, hiçbir zaman yalan söyleme,basite başvurma.Ama işini kolaylaştır.

Çalış çabala, gayret senden, takdiri Allah’tan bil. Yorulabilirsin yıpranabilirsin tek kalabilirsin ama ;gözyaşlarını içine akıt da dışarı belli etme; en zayıf olduğunu hissetiğinde kararlar verme.

Arkadaşını dostunu iyi seç ; çok arkadaşın olur ama güzel dostluklar edinmeye bak. Herşeyini ailenle paylaş , bil ki sel gider kumu kalır.

Allah’ını ,vatanını ,bayrağını, milletini sev , onlar için çabala.

Oku oku çok oku, diğerlerinden farkın bu olacak yüzde yüz emin olabilirsin.

Güzel uğraşların olsun,sana değer veren insanlarla birlikte ol,kötü sözlülerle aynı yerde bir dakika dahi olma. Başkaları ne yaparsa yapsın sen doğruyu yapmaya çalış, başkalarının doğrusu onlar içindir ,sen kendi doğrularınla yürü.

Hayvanları sev ,kolla .Bil ki tüm yaradılanı Yaradan’dan ötürü seveceksin. Hem onlardan sana asla zarar gelmez.

Sade ol; açık ol ,kendini düzgün ifade et.Başkası ne derlere takılma ,kim ne derse desin . Unutma ,sen başkası adına düşünme .

Kendi ayakların üzerinde dur, sevdiklerinin sana değer verenlerin yanında olduğunu hiçbir zaman unutma.

Kendi hikayeni yaz ama kalemi sende olsun.

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page