top of page

güzeldir.....


Spor güzeldir, seyretmek de güzeldir, yapmak daha güzeldir. Spor salonları güzeldir,her okulun spor salonu olması güzeldir, ama oraların dolması, aktif kullanılması daha güzeldir.

Bu ülkede sporcu yetişemez diye hayıflanalım biz , beden eğitimi derslerinden geçtim artık , özelde olsa çocuklarımızı salon sporlarına göndereceğiz diyelim , salon yok ,kiralamak yasaklanmış. Özel okulların var onlarda da yer bulabilirsen .

Futbol sahaları için ayırdığın alanın onda birini ayırsan yeter ,ayırdığın yerleri de biliyoruz küçük ,basık, ötelenmiş.

Sporcu çocuklar derslerinde başarılı çocuklardır, zindedirler, aktiftirler, sosyal ilişkileri kuvvetlidir, algılamaları yüksektir. Bunca fayda . Biz hep oturduğumuz yerden yönetiyoruz , sahaya inen yok ,gören yok . Bir gezin bakalım ,aktif kaç sporcu var nerelerde ne şartta spor yapmaya çalışıyorlar.

Yazın sahilde yapılan basketbol voleybol sahalarında ki kalabalığı gördük değil mi, demek ki potansiyel de var.

Gelelim bireysel veya takım olarak derece alan sporcularımıza; onlar ne büyük işler başarmıştır bu yoklukta , hepsine helal olsun, senin önemsediğin futbolun nerededir , tüm takımlar yabancıyla dolmuş yerli bir oyuncun bile yok , ancak dünya devlerinden Cebelitarığı yenersin, Papua Yeni Gineyi…… ne diyeyim.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page