top of page

brain storming....deli ne yapsa yeri


Toplanınca deliler,meeting yapalım , brain storming edelim, şu memleketin durumunu değerlendirmek üzere bir arkadaşa görevi assing edelim istedik. Aksiyon almak için öncelikle best practice bulalım, bunu diğerleriyle paylaşmak adına attach edelim diye de düşündük.

Arkadaş öncelikle brief edecek ,konuyu clarify etmek gerekirse tüm deytayları paylaşacak.Tabi bunu yaparken oldukça clear olacak, zor tabi. Tüm coilegue concern halinde gayette confidential olan bu açıklamayı bekliyor da olacak. Sunumu deadline da yapmalı ve tekrar tekrar cross chek etmeli.

Bunu yaparken down olmamalı ,yanlışlarında excuse olmamalı. İyice focuslanıp ,feedbacklarla konuya daha da hakim olmalı.Ekip arkadaşları onu ingore etmemeli. Know howu var zaten birazcık confirm etmeliler o kadar.. Sonunda konsolide edip bir sonuca varır diye düşünmeliler. O da biliyor ki deadline’ı yetiştirmek onun için must yada nice to have mi deliler konseyi karar vermeli acilen.

Off the record söylemlerden uzak gerçekçi de olmalı. Durumu değerlindirecek ama ona da bu iş zor geldi overload oldu gibi ,push etmek lazım ,aslında qualificationu yüksek biz biliyoruz. Bir road map imizi çıkaralım bakalım ne olacak. Sonra tekrar set eder, start veririz ne yapalım , diyeceksiniz ne oldu memleketin durumu ; çağ atladık vesselam doğru mu?

122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page