top of page

az bi sus.....


Dili olan konuşuyor, hem de çok… ben de çok konuşurum ama benden daha fazla konuşanı görünce susarım. Çok konuşan çok hata yapar derler derler de bende ki oran yüzde bir bile değilken adam bir konuşuyor ,yoruyor .Bir de üstüne yarısı palavra olmuyor mu bitiyorum o zaman. Sus bari ağır abi rolüne gir , biliyorsun da tenezzül etmiyorsun gibi davran, bilge sansınlar.

Mecbur kalıyorsun ,bozmuyorsun ya da kırmıyorsun , o konuşuyor sen bitiyorsun ,terliyorsun, kaçmak istiyorsun kaçamıyorsun. Her konuyu da bilme be mübarek .

En güzeli dinlemek derler ya o da hikaye , gel de dinle bitirdi ya seni. Sömürdü tüm geçmişini geleceğini, emdi resmen , iliğini kemiğini kuruttu.

Her şeyi tadında yapmak ,aşırıya kaçmamak yaşam sırrıdır.

Bir yaşam sırrı daha ; yara bere kan revan içinde kalsan da inim inip inleyip köz haline gelsen de , közün rüzgar alsa diyar diyar diyar savursa da kimseye derdini açma ,kimseden yardım bekleme ,kimseye gebe kalma .Öyle bir yürü ki sallansın acun, öyle bir sevki kıskansın Mecnun.

Son olarak ta ; olabildiğince sosyal medyayı takip ediyorum , her tarafta erdem, adamlık, ermişlik ,adanmışlık her sözde derin anlamlar ,erenler ,nerdeyse ermek üzere olanlar , ermiş sonradan vazgeçmiş olanlar ,dönmüşler, dönekler, fırıldaklar, hocalar ,hacılar , bacılar , üç kelamı ezberleyen her yerde aynı nakarat anlat anlat bıkmayan komik zadeler , kamikazeler ,etliler, sütlüler ,cicişler , biçişler ,sövenler, sayanlar ,sevenler, uçanlar , düşenler var da var sınırsız ,yalanlı yalansız ……..vakit çok görsel çok ….

Bakın tabi ki ; bize ne ,kime ne ; ama bir kitabı alıp da şöyle kokusunu içinize çekin ve okuyun bence bu da güzel denemekte fayda var.

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page