top of page

DALDIR KÜREĞİ....


Ben söyleyeyim de sen çıkar içinden alacaklarını cımbızla mı çekersin ,daldırır küreği dolusuyla mı alırsın senin tercihin.

O kadar çok konuşuyor ,o kadar çok biliyoruz ki, hiçbir şey duyamaz ,göremez ,hissedemez oluyoruz. Kafamız önümüze eğik ellerimizde ki küçük kelepçeyle bir ömre hapsoluşumuzu seyrediyoruz. Hem de gülerek . O anlamsızlığa verdiğimiz saatleri bir dakikacık dahi olsa kendi gelişimimize ayıramıyoruz. Okumuyor ,çocuklarımızla ,eşimizle, sevdiklerimizle güzel vakit geçiremiyoruz. Herkes kendi kabuğunda kendi yok oluşunda.

Tabiatı unutmuşluğumuz sebebi olsa gerek , kalbimizin katılaşmasında .By paslar bile açamıyor dar geçitleri, erozyona uğramış geçmişimizi geleceğimizi, ,feryadımızla düşen çığ yığınları gibi umutlarımızı.

Gölgeler çoğalmış, bazen sağda bazen solda, önümüzde ,arkamızda . Bir kabus gibi geçmiş boyumuzu ,çökmüş omuzlarımıza.

Giydiğimiz ayakkabılar bol geliyor, o elbise bize dar geliyor , farkındayız ama bırakmıyoruz kapılmışız gücün amansız cazibesine .

İçimizdeki savaş sürüyor , iyiler kötüler savaşı .İyiyi ne kadar beslesek te kötü yine yolunu buluyor ,çalıyor çırpıyor haksızlığını bile bile o da besliyor kendini sinsice.

Anı yaşayamamazlığımızdan dem vuruyor bedenler , gelecek kaygısı set vuruyor önüne buna kim ne eder.

İyiyiz herkesi iyi biliyoruz , karşımızda hiç kötü çıkmaz mı sanıyoruz.

Hep de bizim başımıza geliyor diye düşünür duruyoruz ,ders varsa hepsini tamamlıyoruz, biri bitince diğer dersle sınanıyoruz.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page