erkuteristi

2 Haz 20221 dk.

her boyayı boyaduh iş lacordiya galdi....

Köpekler çenkürür bir taraftan, enüklererine süt içiremez hala galur , eyluk edersin başkasının işine hılatlanmak olur. O zaman kapina vuracaksın zirzayı kimsainan görüşmeyacaksın. Yemeyecak içmeyacağsın.

Eskidan gömleğimizin kolunu çemlar, ya Allah iş yaparduğ, cadimiz olur, lazutumuz olur, sobanın gözünde gartopimuz olur , ne bilah hıngal yapacak unumuz olur ,kıtlama çay içacah şekerimiz, puğaçamız ,ketemiz lobiyamız olurdu.

Cicip çiğnar genguhlaşmazdı şimdi bozulsada çiğnemaya devam eder hallara galduh. Meşaya gider odun ederduh o da kalmadı.Tırpanla ot biçerduh masat kalmadı,morbetler köyü bırakıp gaçti ,şasotlar yaylaya gelmaz oldi. Şimdi üşüsah üstümüzü örten yok puşum acıkti desan bir tika et yok, oturmak istesan sekun dahi yok.

Kimsenin işine hılatlanmam, kiniya hiç etmam , anafor değilim, ışmar ederim sadece biraz insaf derim o kadar. Gena galduh garapana, mevlam bizi gayıra.

Şive memleketim Şavşat’tan , derler ya ölmeden yapacağınız 100 şey vs… birini Şavsat Yavuzköy'e ayırın ,gezin görün isterim.

    1280
    7